Şarap geleneksel olarak meşe fıçılarda yaşlandırılır. Meşe, yaşlanmanın ayrılmaz bir parçasıdır ve şaraba belirli tatlar verir.  Fıçılarda yapılan yaşlanma işlemi ahşaptan aroma bileşenlerini şaraba aktarır ve geride tartar, arıtma maddeleri veya maya gibi çökelen malzemelerin bir kalıntısını bırakır. Şarap üretimi yapılırken fıçılarda istenmeyen bir bakteriyel enfeksiyon da oluşabilir, ancak bu sorunun çözümü için günümüzde henüz güvenli bir yöntem bulunamamıştır.

Şarap, fıçının ahşabına yaklaşık 2-4 mm kadar nüfuz eder. Zamanla (genellikle iki ila üç kullanımdan sonra) meşeden çıkarılabilen tüm bileşenler ekstrakte edilmiş olur ve ahşapta kalan tortu, ahşabın fenollerinin transferini bloke etmeye başlayabilir. Bu aşamaya gelmiş bir fıçı tükenmiş – nötr kabul edilir. Ömrünün bu noktasına gelmiş bir fıçı genellikle ek vintajlar için nötr depolamada kullanılır.

Yurtdışında birçok şarap üreticisi, konvansiyonel metotlar ile fıçı içini yenileştirmeye çalışmaktadır. Ancak bu işlem esnasında yüzeyin kalitesi genellikle geleneksel tıraş teknikleri kullanılarak tehlikeye atılır. Bazen tıraşlanmış yüzey bozuk kaldığı için zımparalama işlemi gerektirir ve bu da fıçı yüzeyinde yeni açığa çıkan ahşabın gözeneklerine zımparalama sonucu öğütülen eski ahşap tozunun yerleşmesine sebep olur. Bu tip bir işlemden geçen fıçı kavrulduğunda (toast edildiğinde), yüzeydeki eski tozlar yanarak olumsuz tatların oluşmasına sebep olabilir.

Barbossa Fıçı Atölyesi tarafından tasarlanan bilgisayar programlı makine vasıtası ile, konvansiyonel ahşap aşındırıcı ve zımpara makinalarından çok farklı bir şekilde, fıçının tüm iç yüzeyinden  eşit kalınlıkta, 5,00 mm civarında eski yüzey alınır. Böylece fıçının orijinal meşe karakterine geri dönülür. Orjinal ‘’Cooperage’’ tarafından tasarlanmış tat ve lezzet notalarına sahip fıçı, hafif veya orta şekilde kavrularak, ilk günkü haline çok yakın bir seviyeye getirilir.

Yenileştirilmiş fıçıların kapakları da işlemden geçirilir, iç yüzeyleri temizlenir. Fıçının yan yüzeylerine yerleşen kapağın birleştiği noktalar maya içermeyen organik bir karışım ile sıvanır ve kapak sızdırmaz hale getirilir.

Yenişeltirme sürecinde fıçı üreticisinin uyguladığı çivisiz ve yapıştırıcısız fıçı üretimine saygı duyularak, fıçı yenileştirme aşamasında üreticinin kullandığı teknikler aynı şekilde kullanmaya özen gösterilir.